VIDEO: Dalmacija po prvi put stigla u Rijeku

Jadrolinijina najnovija akvizicija, trajekt “Dalmacija” nakon 11 dana plovidbe iz danske luke Hirtshals stigao je u četvrtak 18. travnja svoju matičnu luku Rijeku, točnije u Kostrenu i remontno brodogradilište Viktor Lenac, gdje će uslijediti prilagodba vizualnom identitetu Jadrolinije te ukloniti eventualni nedostaci.

Iako je prvotno bilo spominjano da je riječ o najmu, u najnovijem obraćanju javnosti Jadrolinija ističe kako je riječ o investiciji vrijednoj 18 milijuna eura.

Trajekt “Dalmacija” izgrađen je 1993. godine u Fosen Mekaniske Verksteder AS brodogradilištu u Norveškoj. Potpunu rekonstrukciju imao je 2014. godine u STI brodogradilištu u Finskoj 2014. godine, gdje su mu uklonjene kabine za putnike.

Time je postao trajektom za dnevne linije, a što je i želja bila Jadrolinije prilikom nabave, jer ima u planu održavati tijekom dana liniju Dubrovnik – Bari.

Ovom nabavom, “Dalmacija” je postala najvećim brodom Jadrolinije u povijesti kompanije. Dugačak je 134, a širok 24 metra. Može primiti 1800 putnika i 350 automobila.

Prilikom uplovljavanja u Rijeku posada je pozdravila grad i luku, a zatim se uputila na vez 9 remontnog brodogradilišta Viktor Lenac. Prema neslužbenim informacijama kojima raspolažemo “Dalmacija” bi u Viktor Lencu mogla ostati do početka lipnja, što znači da neće od početka biti angažirana na liniji Dubrovnik – Bari koja započinje s prometovanjem 29. travnja, iako na stranici Jadrolinije piše da će normalno ploviti od tog datuma.

Teško je vjerovati da će se u 11 dana uspjeti pripremiti za sezonu, no svakako vrijeme će pokazati, je li naš izvor imao krivu informaciju ili bio u pravu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)