Karta Kretanja brodova u realnom vremenu!

VIDEO: “Gustav Maersk” ispao iz “riječke” rotacije, na remontu je u Turskoj

“Gustav Maersk”, jedan od velikih brodova matica koje koristi 2M alijanca u svojoj rotaciji na servisu od Dalekog istoka do sjevernog Jadrana, nasukao se u Mesinskom prolazu 10. siječnja u 02:43.

366-metarski brod plovio je na relaciji od Rijeke do talijanske luke Gioia Tauro, prije nego će napustiti Sredozemlje, a nesreća se dogodila kod grada Torre Cavallo.

Brzim pregledom utvrđeno je kako nije došlo do većih oštećenja pramca niti do onečišćenja mora, a u operaciji spašavanja sudjelovala su tri remorkera koji su brod otpratili do luke Gioia Tauro.

Brod je odsukan u 07:43, remorkeri su služili samo kao pratnja jer je “Gustav” vlastitim motorima stigao u luku.

Međutim, čini se da sve nije prošlo u najboljem redu. O tome svjedoči i video koji je snimljen pred obalama Turske 18. siječnja, gdje je vidljivo da brod uopće nema kontejnere jer je išao na remont u Tursku, čime je ispao iz direktnog servisa sjevernog Jadrana s Dalekim istokom, u čijoj je rotaciji i Rijeka.

Konačni cilj bilo mu je brodogradilište Bešiktaš, koje ima kapacitete za remont najvećih brodova, a sudeći prema AIS signalu, remont i dalje traje.