Karta Kretanja brodova u realnom vremenu!

(VIDEO) U Lenac stigao još jedan “Superfast”, pogledajte mu interijer

Nakon trajekta “Superfast I” u remontno brodogradilište “Viktor Lenac” u Kostreni, stigao je još jedan Grk. Ovaj put riječ je o godinu dana mlađem “bratu”, trajektu “Superfast II”, koji je u petak, u poslijepodnevnim satima smješten u dok brodogradilišta.

“Superfast II” istih je dimenzija i kapaciteta kao njegov stariji prethodnik, koji se već vratio na relaciju Patras-Brindisi. Izgrađen je u Italiji, 2008. godine. Dug je 199 metara, širok 27 metara. Ukupno ima 7 paluba od kojih su na 4 smještene garaže, zbog čega može primiti čak 783 vozila.
Preostale palube namijenjene su smještaju i uživanju putnika kojih na brodu može biti 938, a na raspolaganju imaju razne sadržaje.

Iako, ovdje se jasno vidi da brod nije namijenjen potpunom uuživanju u plovidbi, zbog naglaska na velikom garažnom prostoru koji zauzima više od pola broda, svejedno ima dovoljno sadržaja da bi putnici mogli nesmetano uživati tijekom putovanja.

Kompanija “Superfast Ferries”, u čijem se vlasništvu nalaze oba “Superfasta” iz Lenca, u svom vlasništvu ima još dva broda, “blizance” “Superfast XI i “Superfast XII”, koji su istih dimenzija, ali većeg putničkog prostora (1821 osoba) i tek malo manje garaže, a na njima se putnici osjećaju više kao da plove na kruzeru, a ne na superbrzom trajektu koji ide i 29 čvorova.
Nadamo se da ćemo bar jednog od te dvojice, ako ništa drugo gledati u Lencu, pod uvjetom da grčki vlasnik bude zadovoljan odrađenim poslom.

“Superfast Ferries i “Blue Star Ferries” zajedno su udruženi u “Attica grupaciju” kako bi se lakše nosili s jakom konkurencijom, “Anek Linesom” i “Minoan Linesom” koji je zapravo dio jake talijanske “Grimaldi” grupacije.

I dok ovako pišemo o Grcima, nismo mogli ne zamisliti, koji bi od ovih velikana mogao dobiti dio “kolača” zvan dužobalna linija, pod uvjetom da ga “Jadrolinija” ne dobije. Pa onda zamišljamo jedan “Superfast II” (jer je njemu namijenjen ovaj članak u većini) vezan na Molo longu. Tehničkih prepreka nema, njegov gaz je zadovoljavajući, a kapacitetom putnika oko 1000 bi zadovoljio kriterije za koncesiju. Jedina je nepoznanica gdje bi našao 700 vozila za ispuniti prostor, jer takvog interesa nema. Ali možda “Hellenic Seaways” ima “konja za trku” pa možda da se u konačnici i ne zaustavi u Dubrovniku, već se linija produži skroz kao što je nekad bila dok je pokojna “Liburnija” išla do Grčke.

Ah… mašta baš radi svašta. “Jadrolinija” brod za dužobalnu nema, a da će zanimljiva biti “Bitka za Jadran”, hoće…

Dok čekamo novosti, u ovim grčkim ljepotanima možemo uživati samo dok dolaze na remont. A Grci su uistinu majstori za uređenje interijera. Pogledajte video o “Superfastu II”, junaku ovog članka, kojeg smo preuzeli s matične mu stranice.

Naslovna: Mislav Klić